Puolen miljoonan pudotuksia kerralla alas luksuskoteihin


Suhteellisen kauan jo myymättömät ihan uudet luksusasunnot Kadriorg:sta tarkistivat hintojaan massiivisesti alemmas joukolla kaupungin upeimmilla & parhaimmilla merinäkymillä: ALE:a kertyi yhteensä noin puolen miljoonan euron verran 11 kpl upouusia koteja viikolta. Uusi myrskyvaroitus on nyt siis annettu uudistuotannon taholta uusien talojen pursuessa lähes joka puolella keskustaa esiin yhä voimalla.

Tyypillinen myynnin tilanne pahimmallaan näyttää näille rakennetuille luksustason kodille seuraavalta.

Suuret ALE:t levisivät laululavan läheisyyteen sen luksustaloihin

Kodin myynti on tässä venynyt jo kaksinkertaiseksi (ts 420 pv auki markkinoilla) vrt tällaisen kodin arvioituun normaaliin aikaan nähden (ts sininen palkki) nykyisillä markkinoilla. Tämä on nyt saanut kehittäjän melko ankarasti tarkistamaan omaa taktiikkaansa lähitulevan myynnin tuloksen suhteen voitoistaan tinkien kun pyyntö on tiputettu äsken 239 000 € -> 215 000 €.

Koko talossa on tänään ainakin 25 kpl vapaita koteja markkinoilla yhä hakien ostajaansa, joista nyt siis 11 kpl aleni merkittävästi pyynnöissään. Näidenkin keski-ikä on tänään 391 pv ja hinta n 354 800 € / koti (3804 €/m2). Kyse on selvästi kaupugin kalleimman & korkeimman luksustason kerrostaloista.

Suurimmat ALE:t olivat > 70 K€ viikossa tässä luksustalossa

Sataman paine tuntuu myös

Aivan Kadriorg:n naapurilähiön eli Sadama:n alue on myös kuuluisa Tallinnassa valvatavasta myymättömästä kapasiteetistaan uusia koteja.

Viime aikojen hintatarkistukset täälläkin alemmas ovat johtaneet jopa koko lähiön hintatrendin pieneen alamäkeen samalla kun hintojen huojunta on >20%. Nykyinen hinnoittelu lähenee taas alimpia tasojaan viimeisen 12 kk jaksolta.

Kilpailevan sataman hintakehitys on tasoittunut + laskenut aivan viime ajoilta

Kadriorg:n myyjät kohtaavat siis sataman alueen selvästi alemmat kotihinnat (< 2750 €/m2) superkilpailun jatkuessa tiukasti mistä koetaan nyt hyviä joustoja jo ostajan hyväksi tänään luksuskotienkin piirissä.

Markkinatiedot tarjoaa

Uudistuotanto tarjoaa yhä entistä parempia koteja viiikoittain Tallinnaan, joita voit seurata tarkasti myös kotiselaimen kautta.


Yksi kommentti artikkeliin ”Puolen miljoonan pudotuksia kerralla alas luksuskoteihin”

Kommentointi on suljettu.