Vanhan kaupungin kodit yhä halvempia sen naapurien paineesta


Vanhassa kaupungissa on yhä halvempaa asua & hankkia oma koti kun sen naapurissa – Kompassin lähiössä – valmistuu myyntiin yhä massiivisemmat määrät uusia edullisempia koteja. Näinä aikoina vanhan kaupungin (ts Vanalinn:n) halpeneminen onkin voimakkainta koko Tallinnan keskustan alueella.

Tarjouksien kehitys myyjien pyynnöistä osoittaa selvästi miten jyrkästi odotukset ovat hyvin vastakkaiset näissä kahdessa keskustan lähiössä sataman liepeillä.

Vanhan kaupungin pahin hintakilpailu kodeille syntyy Kompassin lähiöstä

Tästä näet hyvin miten uusien halvempien kotien ilmestyminen markkinoille v2016 lopulla Kompassi:n alueella on auttanut laskutrendin alkuun vanhan kaupungin kodin tarjouksille, joka on vain kiihtynyt. Laskua on nyt karkeasti kertynyt n. -500 €/m2 viimeisen vuoden ajalta sen tarjouskannassa keskihinnan ollessa nykyään n 2976 €/m2. Toki laskua on myös siivittänyt sataman alueen uusien luksuskotien & talojen valmistuminen myyntiin.

Hintapainetta luo myös lisää ostajan hyväksi se, että aivan viime kuukausina ovat myyjät Kompassin uusien talojen kodeille olleet halukkaita yhä laskemaan tarjoushintojaan lisää.

Kompassin pieni lähiö alkaa aivan Viru-keskuksen kulmilta Narvan maantietä pitkin kulkien.

Parhaat ostajan markkinat syntyvät lähiöön, jonka ylikorkeat hintapyynnöt joutuvat kohtaamaan massiivista kilpailua lähialueen kasvavaa laadukkaampaa uudistuotantoa vastaan.
Markkinatiedot tarjoaa
Kotiselainn auttaa sinua paikallistamaan mielenkiintoisimmat kodin tarjoustrendit lähiöittäin.