Ennätysmäärä ostajan etua sisältäviä koteja keskustan markkinoille


ETUa ostajalle

Kilpaa auringon kanssa hehkuvalla keskustan markkinoille syntyi viime viikolla ennätysmäärä ostajalle edullisia koteja Tallinnassa. Näitä selvästi ympäristöään halvempia koteja loivat sekä hintaansa alentaneet (+14 kpl) että uusina markkinoille listautuneet (+8 kpl) myyjät. Monissa näissä kodin myynneissä etua ostajalle on jopa max +50 000 € & neliöissä n +450 €/m2 . Yleensä nyt alkukesästä myyjien optimismi pitää hintapyynnöt yhdessä aika korkealla on vankka, mutta nyt tilanne markkinoilla on taas vähän erilainen.

Kesklinn:n eri osissa syntyi markkinoille seuraavasti yhä edullisempia koteja.

Kuumimmat lähiöt kodin ostajalle toukokuun helteiseltä loppuviikolta

Kuvasta näkyy hyvin miten nämä ostajan eduksi muuttuneet kodit keskittyvät noin viiteen eri aivan ydinkeskustan lähiöön: Sadama, Raua, Keldrimäe, Veerenni ja Kassisaba. Kaikissa näissä lähiöissä on syntynyt erittäin suuri inventaario myymättömiä uusia koteja viime & kuluvan vuoden aikana mikä luo myyjille nyt selvää lisäpainetta hinnoitteluun.

Lähiöiden halpuutukset johtavat usein jo ostajan etuun kotitarjouksissa

Levottomuus alkoi toukokuussa

Näiden halventuneiden kotien joukkoa voit katsoa tarkemmin koko hintakehityksen ja hinnan huojunnan kautta mikä auttaa ymmärtämään millainen markkinamuutos tässä on oikein kyseessä.

Tyypillisesti nämä kodit voidaan kiteyttää seuraavasti:

  • Kodit ovat suuremmasta päästä ts lähenevät / ylittävät 100 m2
  • Hinnan huojunta on >15% ja se on alkanut ed noin kuuden viikon aikana
  • Ostajan etua on usein 10 000 – 30 000 € / kodin pyyntö

Muutama hyvä esimerkki juuri tällaisista tarjouksista löytyy Rauan  & Keldrimäen lähiöistä.

Kaiken kaikkiaan – Tallinnan kuuman ydinkeskustan tilanne on jatkossakin hyvin mielenkiintoisessa tilanteessa tuleville kuukausille: sen myynti & hinnat ovat kalleimmat samalla kun sinne on luotu asumisen vapaata kapasiteettia selvästi eniten yhä lisää. Nyt nähty hintojen muutos voikin olla 1. signaali suuremmasta kaupungissa käynnistyvästä koko markkinan muutoksesta.

Voit siis nähdä miten juurikin runsaat uudistuotannon alueet alkavat joustaa jopa yksittäisten kodin tarjousten tasolla reilusti alemmas kun horisontissa näkyy korkotason yhä jatkuvaa nostetta. Ihan valtava ihme ei siis ole vaikka tämä prosessi jatkossa myös voimistuu lisää.
Markkinatiedot tarjoaa
Kotiselain arvioi & löytää puolestasi automaattisesti ostajan etua sisältävät hinnoissaan juuri muuttuneet kodit koko Tallinnasta.