Vanhojen kotien odotukset jo pakkaselle suuralueilla


Vanhojen kotien myyjät ovat nyt yhä varovaisempia kodin hintapyynnöissään kaikilla tärkeimmillä myynnin alueilla Tallinnassa. Ts m2-hintojen keskiarvo on alempi kuin edellinen m2-toteutumahinta samalla kun näkemyserot uusiin hipovat ennätyksiään. Tästä katsauksesta löydät tarkemmat tiedot aiheesta.

Tallinnan neljä tärkeintä myyntialuetta (Kesklinn, Lasnamäe, Pohja-Tallinn & Mustamäe) viestittävät nyt vanhojen (ts vm <2017) kodin myyjien toimesta melko selvästi, että odotukset ovat viilentyneet myynnin osalta merkittävästi. Oheisesta kuvasta näkyy & selviää päivän tilanne aika hyvin

Vanhojen kotien pyynnöt isoimmilla myyntialueilla tänään

Vanhojen kotien pyynnöt ovat siis pakkasella n -17 … -142 €/m2 riippuen siitä mistä suuralueesta puhutaan tänään omiin toteutumahintoihinsa nähden viime kuulta.

Samalla kun koko markkinan keskihinta on noussut lähinnä vaan uusien paisuvien uudistuotantojen myötä ovat vanhat kodit joustamassa hinnoissaan yhä lisää alemmas mikä myös lisää kannattavien kotien etuja ostajille.

Kodin ostajan hyöty & etu on myös suurin alueilla missä keskihinta on korkein. Näitä kaupuginosia Tallinnassa on vain kaksi: Kesklinn & Pohja-Tallinn.

Ostaja & sijoittaja löytää tn ns ”helmiä” parhaiten keskittymällä alueisiin missä kauppa on vilkasta sekä epätasapaino suurempi uusien ja vanhojen kotien kesken pyyntöjen näkemyseroissa.

Markkinatiedot tarjoaa

Kotiselain auttaa sinua laskemalla automaattisesti uusien ja vanhojen kotien näkemyserot alueittain.