Kannattavien kotien markkinat yli jo 10 miljoonan rajapyykin


https://www.instagram.com/p/CCKwRyEJ9OL/?utm_source=ig_web_copy_link

Hidastuvat asuntomarkkinat kasvattavat kannattavien kotien määrää lisää Tallinnassa ostajien hyväksi. Nyt on päästy äskettäin yli 10 miljoonan haamurajan kun markkina siirtyy uuteen normaaliin. Näistä kodeista ovat vastuussa eniten vain muutamat isot kodin myyntialueet pääkaupungissa. Tästä katsauksessta löydät tarkemmat tiedot miten ja missä nämä eniten esiintyvät. Bonuksena lopussa on myös aitoja myyntihelmiä satelliitista katsottuina + arvioituna niiden etuineen.

Hyvästä hinnasta on kyse

Raha-asiat aina tietysti ensin kiinnostavat kun eduista on kerran tässä kyse. Joten, tästä näet kotien tarjoamat edut listattuina kaikista kaupunginosista selkeästi (artikkelin julkaisuviikoilta).

Kaikkien kotien kannattavuus rahassa kaupunginosin

Kesklinn johtaa ylivoimaisesti tilannetta 6,9 M€ turvin, koska sen alueen kallein m2-keskihinta tarjoaa mahdollisuuden suurimpaan polarisaatioon kannattavien ja kalleimman myyntisegmentin kesken. Ts tavallisten ja luksushintaluokan kotien välillä vallitsee suurin ero. Keskustan markkinaosuus on 63% koko Tallinnan tarjonnasta ja ylivoimaisesti suurin.

Myös Pohja-Tallinn (1,2 M€), Mustamäe (1,0 M€) ja Lasnamäe (0,8 M€) pärjäävät hyvin tässä vertailussa vaikka ovatkin selvästi jo halvempia alueita muuten lähtöhinnoiltaan kodeissaan.

Kotien määrissä markkinaa katsoessa tilanne muuttuu hieman.

Kaikkien kannattavien kotien määrät kaupunginosin

Vaikka keskusta yhä dominoi (290 kpl koteja ) vaihtavat nyt Mustamäe (95 kpl), Lasnamäe (88 kpl) ja Pohja-Tallinn (83 kpl) järjestystään. Tähän muutokseen löytyy aivan viime viikoilta syy: Mustamäen lähenevä syksyn korkeakoulujen aloitus + sen vuosittainen syksyn myynnin buumi edullisempien opiskelijalle sopivien asuntojen kysynnästä. Tätä kannattavien markkina nyt heijastaa melko hyvin pandemian rytmittäessä taustalla.

Keskustan osuus markkinasta on enää 46% samalla kun neljä kärjen aluetta käytännössä dominoivat koko Tallinnan kannattavien tarjontaa nykyään.

Missä ovat ne parhaat tarjoukset ?

Ostajalle harkinnan arvoisia koteja on tietysti kaikilla näillä kolmella alueella runsaasti nyt pandemian runnoessa markkinoita aika uuteen uskoon. Jos lähestyy pienemmän pääoman tarpeen osalta markkinaa, niin kannattaa katsoa keskustan ulkopuolisia alueitakin myös tarkemmin.

Põhja-Tallinn

Seuraavaan kartaan on poimittu edullisten kotien keskittymät visuaalisesti kivasti esiin.

Kuvassa alla keltaisesta vihreään merkit loistavat kaikkein suurimpien etujensa puolesta.

Kaikki arvioidut kannattavat kodit: Pohja-Tallin, 7/2020

Eniten edullisimpia myyntejä keskittyy kahteen lähiöön: Pelgurannalle ja Kalamajaan (ts keltaiset alueet). Näistä jlkimmäisellä kalliilla alueella on myös suurimmat hintavaihtelut johtuen lähiön valtavasta kalliin uudistuotannon sumasta kun taas halvemmalla uimaranta-alueella (vasemmalla kuvassa) hintavaihtelut eivät kasva läheskään näin suuriksi.

Enimmillään etuja syntyy yli sadan neliön suurissa kodeissa +80 000 … 100 000 €, mutta normaalimmin max +20 000 … 30 000 €. Kaupunginosan keskiarvo kaikille arvioiduille on +14 500 € / koti.

Myös Pelgulinnan suuressa lähiössä (näiden välissä kuvassa) keskustaa läheltä syntyy nykyään joitain kannattavampia tarjouksia myyntiin.

Mustamäe

Tämä valtava kaupunginosa näyttää avointen myyntien kannalta seuraavalta.

Voit napsauttaa myös isomman tarkemman kuvan auki !

Kaikki arvioidut kannattavat kodit: Mustamäe, 7/2020

Suurimmat myynnin ryppäät parhaita tilaisuuksia näyttävät keskittyvän sen Mustamäen lähiössä sen pohjoiseen yläosaan sekä Sääsen lähiöön (nuo keltaiset alueet).

Enimmillään kannattavuutta kertyy n +20 000 … 25 000 € kun kaikkien merkittyjen ja löytyvien keskiarvo on +10 500 € / koti.

Valtaosa näistä kodeista on v 1965 – 1975 rakennettuja kerrostalojen koteja, mutta löytyy seasta toki joitain helmiäkin eli jopa 2000 -luvun muutamia selvästi uudempia koteja.

Lasnamäe

Kaikki arvioidut kannattavat kodit: Lasnamäe, 7/2020

Lasnamäen osalta erityisen isoimmat ryppäät kannattavia koteja (keltaiset alueet) ovat näissä keskustan rajan lähiöissä: Sikupilli, Uuslinn, Kurepõllu ja Paevälja. Tasaisempaa tarjontaa riittää toki aivan suuralueen perille saakka nykyään.

Enimmillään etuja on jopa +30 000 … 40 000 € muutamissa kodeissa, mutta yleensä pysytään luokassa +5 000 … 15 000 € / koti. Kaupunginosan keskiarvo kaikille arvioiduille on täällä +9 000 € / koti.

Myös Lasnamäellä suurin osa kannattavista kodeista löytyy 1960 – 70 luvuilla rakennetuista kerrostaloista. Pandemia on kuitenkin tuonut ryhmän uudistuotantoja ja vielä rakenteille tulevia uusiakin koteja kannattavien piiriin mukaan.

Vähän helmien poimintaa

Tässä edellisiltä alueilta muutamia niiden parhaimmilta vaikuttavia tarjouksia myyntitilanteidensa mukaan katsoen. Näitä kuvia voi syvemmin opiskella vaikkapa TOP-ALE:n viikkokatsauksistamme myös lisää.

Uus-Kalamaja 7, Põhja-Tallinn

Voit klikata myös isomman tarkemman kuvan auki näistäkin !

Kalamajan ytimessä sijaitseva edullinen puutalon myynti

Kadaka pst 169A, Mustamäe

Mustamäen rajoilla & läheltä TTÜ:n kampusta aika uuden kodin myyntiä

Liikuri 8A, Lasnamäe

Uusi kannattava koti melko läheltä Kadriorg:n puistoja

Markkinatiedot tarjoaa

Kotiselain avaa yhteyden kannattavien kotien muuttuville markkinoille: löydät joka viikko uudet päivyttyvät kodit helposti heti esiin sekä näet niiden edut vrt kunkin myynnin ympäristöön ja ominaisuuksiin.