Koronavapina kasvaa asuntomarkkinoilla lisää


Isot alueet eriytyvät kodin myyjien keskuudessa yhä lisää Tallinnassa koronakriisin seurauksena. Nyt nähdään miten kaikkein vähiten suositut alueet myynneissä painuvat aivan pohjille kun taas vahvimmat alueet luovat uutta uskoa V-muotoiseen toipumiseen pandemian globaalista kriisistä.

Seuraava kuva tiivistää hyvin koronasta alkaneen kehityksen kolmella keskeisellä erilaisella alueella pääkaupungissa.

__

Samalla kun kaikki kaupunginosat ovat edelleen koronan jälkeisessä isossa laskutrendissä on niillä merkittäviä eroja aivan viime viikkojen kehityksen suhteen.

  • Nõmme:n tunnetusti heikoin myynti on ajanut sen m2-keskihinnoiltaan nyt jo selvästi alemmas kuin vuosi sitten samaan aikaa. Tällä alueella on myös olematon määrä uudistuotantoa myynnissä. Joten kehitys kuvastaa ennen kaikkea vanhojen kotien odotuksia eniten tässä vertailussa.
  • Lasnamäen alue alkoi toipua noin viisi viikkoa sitten uskoen koronaviruksen vaikutuksen heikkenemiseen. Joskin viime viikot ovat kääntäneet myyjien tunnelmia taas uudelleen laskuun.
  • Kesklinn – kalleimpana alueena kaupunginssa – toipui jo kaikkein aikaisemmin myyjien pyynnöissä, mutta samalla sen hintojen vapina on selvästi nykyään selvästi aivan kaikkein suurinta viikosta toiseen.

Vahvojen myyntialueiden uskomaton positiivisuus tässä perustuu eniten uusien talojen kehittäjien palautuneeseen uskoon nopeasta toipumisesta. Markkinan polarisaatio jatkuu yhä ennallaan / jopa lisääntyy uusien kotien suhteen nyt.

Markkinatiedot tarjoaa

Kotiselain auttaa seuraamaan pandemian hinnoittelujen vaikutuksia Tallinnassa ja sen eri kaupunginosissa ilmaiseksi mm avoimien pyyntöjen keskihintojen kautta.