Uudistuotanto dominoi voimalla viivästyvien kotien myyntien markkinoita


Globaali pandemia on jo syventänyt uusien kotien myyntiviiveitä lisää Tallinnassa lokaalisti. Eniten tämä ilmiö korostuu tänään pääkaupungin kalleimman keskustan alueella, jossa julkisten viivästyneiden myyntien listaa johtaa selvästi nyt vuosina 2020 – 2021 rakennetut uudet kodit. Tästä katsauksesta näet miten ja missä tämä prosessi etenee eniten.

Keskustassa jo eniten painetta

Uusien kotien kehittäjät ovat melko erikoista porukkaa pandemian aikaan: kun vanhat yksityiset myyjät laskevat hintojaan löytyy yhä vaan suuri joukko yrityksiä, jotka nostavat reilusti pyyntöjään viikosta toiseen. Tämä prosessi korostuu nyt keskustassa ja sen luksusluokan kodeissa.

Niinpä, nyt löydetään sitten markkinoilta selkeitä ”koronaryppäitä” reilusti viivästyneiden kotien myynneistä, joissa hintoja on hinattu ylös viime kevään jälkeen reilusti.

Siniset pilvet kertovat pienten viivästyvien myyntien sijainnin

Tässä markkinaa johtavassa keskittymässä pyyntöjä on siis keskimäärin nostettu tuo +8652 € / koti samalla kun sen myyntiaika on venynyt jo 300 päivään.

Tämän lähitulevaisuuden nähtävän ennusteen tarkkuus on jopa 93% viimeisen kuukauden jaksolta näille 41 – 50 m2:n kaksioille & yksiöille.

Myös pyyntöjen hintahaarukassa (noin 110 000 – 147 990 €) nämä myytävät kodit ylittävät useimmiten siis ostajansa kipukynnyksen juuri tänään.

Eräillä uusien kotien kehittäjillä on varaa pelata tätä ”venäläistä rulettia” asuntomarkkinan toipumisen puolesta yhä nostamalla hintojaan pandemian aikaan – mikä ei tuo tulosta kassaan useimmiten.

Isoilla uusilla kodeilla vieläkin villimpää peliä

Suurilla kodeilla (ts >76 m2 ja > 2 h.) aivan kärkiryppäästä löytyy vieläkin isompia optimisteja kehittäjien joukosta vaikka pandemia meitä muita moukaroi suuresti.

Suurten viivästyneiden myyntien sijainnit ovat jo ympäri koko keskustaa myös

Kuten kuvasta näkyy: pyyntöjä on nyt hinattu ylös jopa +31 066 € / koti kun taas myynnin kesto on näille tuo 338 päivää – ilman tulosta.

Nyt lähiajan ennusteen tarkkuus on vähän pienempi eli 81% kuukausitasolla ts ”vain” 4/5 myynnistä jatkossakin päätyy tähän ryhmään jatkossakin.

Hintahaarukan (199 400 … 429 900 €) perusteella näyttää myös vahvasti siltä, että ostajan kipuraja 76 m2:n uudelle kolmiolle ja tätä isommalle kodille Tallinnassa asettuu aika lailla 199 000 € eli pyöreästi 200 000 euroon.

Kodin ostajalle & sijoittajalle uusien kotien ne parhaat makupalat löytyvät keskustasta kun hintapyyntö on < 200 000 €.

Markkinatiedot tarjoaa

Kaikki edelliset tiedot pohjautuvat kotiselaimen erinomaiseen koneälyn luomaan tilannekuvaan markkinoista, missä automaattisesti niputetaan yhteen samankaltaiset myynnin tilanteet & ryppäät.

Uusien kotien suurin rypäs (ts 1. kuva) avainlukuineen sekä myynnin viivästymän tarkka tilanne (2. kuva) hintakorotuksen + myyntiajan kera markkinoilta

Liittymällä kuukausitilaajaksi pääset myös mukaan jännittävään muuttuvaan kiinteistömarkkinaan ja voit hyötyä vaikkapa kodin ostajana valtavasti ymmärtämällä markkinan dynamiikan hyvin perusteellisesti.